skip to Main Content
De Academie Intuïtie Practitioner
erkende opleiding
Dé opleiding waarin je jezelf ontwikkelt op persoonlijk,
professioneel en spiritueel vlak door middel van intuïtieontwikkeling

Wie zijn wij?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het Centrum en de Academie Intuïtie Practitioner!
Wij bieden een meerjarige opleiding aan die intuïtieve ontwikkeling en energetisch waarnemen stimuleert. Dit doen wij op zo’n manier dat je er direct zelf mee aan de slag kunt. Je leert je intuïtie praktisch en effectief in te zetten in je dagelijks leven waardoor je je authenticiteit, zelfbescherming en innerlijke wijsheid vergroot. Je oefent dit voor jezelf en samen met studiegenoten. En er is alle ruimte voor persoonlijke begeleiding van de docent.

Wat intuïtie precies is en wat je ermee kunt doen, lees je op onze pagina over intuïtieve ontwikkeling.

Wie ben jij?

Ik? Ik wil een oud patroon doorbreken en een nieuwe gewoonte starten.

Jij bent op zoek naar zelf ontwikkeling. Je hebt allerlei zelfhulp boeken gelezen en bent nu klaar voor de volgende verdiepende stap. Je voelt je vaak overprikkeld. Je hebt steeds meer behoefte aan zelfbescherming, helderheid en rust. Maar je weet niet goed hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Je wil meer inzicht in je patronen en je wil weten hoe je deze kunt doorbreken. Je staat open voor nieuwe inzichten.

Ik ben nooit uitgeleerd!

Jij bent een doorzetter, gedreven door jouw passie voor groei en ontwikkeling. Je bent al aan het werk als professional met energie. Of je hebt een baan als coach of psycholoog waarbij je jouw intuïtie of (hoog)gevoeligheid wil toepassen in je praktijk. Jij wil graag gaan werken met energie (in de toekomst) om andere mensen te helpen.

Ik vind energie, spiritualiteit, chakra’s en aura’s gewoon fascinerend.

Jij bent nieuwsgierig naar je eigen aura en energiecentra; je chakra’s. Wat is jouw drijfveer en wat motiveert jou? Je bent onderzoekend naar wat jouw kwaliteiten zijn en je ontwikkeling. Je kijkt reflecterend en kritisch naar jezelf. Intuïtie, ego, karma, vorige levens, spiritueel begeleiders; eigenlijk vind je het allemaal super interessant!

Zelfzorg? Ik zorg altijd eerst voor anderen.

Jij bent je niet helemaal bewust dat er ook zo iets bestaat als zelfzorg. Je denkt altijd eerst aan anderen en als laatste aan jezelf. Je fietst daarom dikwijls aan jezelf voorbij. Onwetend van je eigen kracht en kwetsbaarheid. Je houdt meerdere (alle!) ballen tegelijk in de lucht en voelt je vaak moe, overprikkeld en opgebrand (burn-out). Je wil graag meer inzicht in wie je werkelijk bent en hoe je diep van binnen bent. Je wil kijken naar de communicatie die je met jezelf hebt en je communicatie in relatie met anderen.

Stempels en hokjes, dat is niets voor mij.

Jij weet nog helemaal niet zo goed waar je precies naar op zoek bent. Sinds kort komen alle belangrijke levensvragen voorbij. Wie ben je en waarom ben je hier? Zit je nog op de juiste weg? Je houdt van filosoferen. Als kind voelde je je altijd een beetje anders. Maar je bent nuchter en praktisch, daarom past een ‘hooggevoelig’ stempel of een ‘sensitief’ hokje niet bij jou. Jij bent gewoon wat gevoeliger dan anderen. Als het goed voelt, dan doe je het gewoon. De antwoorden op al je vragen liggen in jezelf en je bent er nu klaar voor om daar licht op te laten schijnen.

All-een en dus ook samen.

Misschien herken jij jezelf in een van bovenstaande profielschetsen, of heb je van allemaal een beetje. Al onze cursisten zijn namelijk heel verschillend en komen met verschillende redenen bij onze opleiding. En toch zal je merken wanneer je de opleiding gaat volgen dat het heel fijn is om met gelijkgestemden te zijn. Om gesteund en geïnspireerd samen met elkaar persoonlijke verandering en ontwikkeling door te maken.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Academie Intuïtie Practitioner bestaat uit vier op elkaar aansluitende leerjaren. Elke leerjaar vormt een afgerond geheel. Na afronding van elk leerjaar kun je besluiten of je gelijk verder wil gaan, even wil wachten of dat het bereikte voldoende voor je is. Een persoonlijk advies van de docenten kan je helpen bij het maken van deze keuze.

De eerste drie lesjaren staan in het teken van je persoonlijke ontwikkeling en de verbinding van het geleerde met je dagelijks leven zoals werk en relaties. Zowel in je privéleven als in je professionele leven merk je hiervan vrijwel direct het effect.

Het professionalisatiejaar; het vierde jaar staat in het teken van verdieping en professionalisering en biedt de mogelijkheid om tot professioneel Aurareader of professioneel Intuïtie Practitioner geschoold te worden. Er is alle ruimte in dit laatste jaar om te zien welke beroepsuitoefening het beste bij je past. Het verschil met de eerste drie jaren is dat je in dit professionalisatiejaar leert om energie te lezen en gebruik te maken van je intuïtie en (hoog)sensitiviteit en dat je dit als een op zichzelf staand beroep kunt uitoefenen of dieper kan verankeren in je bestaande werk.

Wat gaan we leren tijdens de opleiding?

 • Hoe je intuïtie als praktisch toepasbaar instrument doelgericht kunt inzetten, zowel privé als professioneel.
 • Op een praktische manier je intuïtie en creativiteit leren stimuleren.
 • Hoe je antwoorden op vragen en oplossingen voor problemen in jezelf kunt vinden.
 • Meer balans en innerlijke rust creëren.
 • Voor (hoog)sensitieven: hoe je jouw (hoog)sensitiviteit en zelfbescherming kunt integreren in de hectiek van elke dag.
 • In het vierde jaar leer je ‘aurareaden’ of ‘intuïtie practitioner’ professioneel in de praktijk te brengen.

Methode en uitgangspunt van de opleiding

De unieke lesmethode “effectieve intuïtie” is 35 jaar geleden ontwikkeld door Carolina Bont, oprichtster van het Centrum en auteur van diverse succesvolle boeken. De methode bestaat uit geavanceerde intuïtieve methoden, psychotherapeutische kennis, awareness, mindfulness-training en praktische oefeningen.

Ons uitgangspunt is dat alle ontwikkeling ontstaat door in de praktijk steeds subtieler te leren ervaren op welke manier je je eigen potentieel belemmert en hoe je de ontwikkeling van dat potentieel juist kunt stimuleren.
In de opleiding Intuïtie Practitioner ga je direct aan de gang om je intuïtie diepergaand en bewuster aan te spreken. Dit gebeurt o.a. door het lezen van energie, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt in een aurareading.

In de opleiding oefen je dit subtielere waarnemen bij jezelf en met elkaar. Een interessante leerervaring die je de mogelijkheid biedt om je leven en jezelf op andere en nieuwe manieren te bekijken. Energetisch waarnemen (zoals een aurareading geven) als middel om je eigen intuïtie aan te scherpen. En deze niet alleen krachtiger maar ook praktischer bruikbaar te maken.

Binnen het Centrum voor Effectieve Intuïtie werken we op HBO-denk en werkniveau. Dat geldt dus ook voor de opleiding Intuïtie Practitioner. Er gelden géén speciale (voor)opleidingseisen. Een HBO-denk- en werkniveau wil niet zeggen dat je ook daadwerkelijk een HBO-opleiding moet hebben gevolgd. Wij vinden het belangrijker dat je naar jezelf wilt en durft te kijken, open kunt staan voor wat je in de opleiding aangeboden wordt en dit toepast, en gemotiveerd bent om je te ontwikkelen.

Eerste jaar - Basis Intuïtie Practitioner

In dit eerste leerjaar ben je intensief bezig ieder chakra (energiecentrum) in je aura te ontwikkelen. Elk van de zeven chakra’s staat voor een ander bewustzijnsniveau. Als een chakra zich ontwikkelt, wordt je je meer bewust van dat niveau en de daarmee verbonden thema’s.

Door de praktische manier van werken en de stimulerende samenwerking met medecursisten bieden deze lessen een krachtige stimulans om meer gebruik te maken van de inspirerende invloed van je intuïtie. De lessen zijn gericht op situaties in je dagelijkse leven, waardoor het direct inzetbaar is.

Het lesgeld voor het eerste jaar bedraagt € 2750. In termijnen betalen kan ook en bedraagt € 2900.

Bij de prijs inbegrepen:

 • 8 lesdagen online
 • 2 x extra online Q&A (of meer indien gewenst)
 • Meerdere persoonlijke ondersteunende 1 op 1  gesprekken
 • Begeleiding bij integratie in dagelijks leven (zowel privé als werk)
 • Bereikbaarheid docent tussendoor
 • Intervisie
 • Huiswerkbegeleiding en tweemaandelijkse evaluatie ivm persoonlijke doelen
 • Inclusief Een nieuwe Werkelijkheid en Exclusief de overige boeken van Carolina Bont, deze zijn te bestellen via bol.com

Wat gaan we leren tijdens het eerste jaar?

 • Subtieler leren waarnemen (energetisch bewustzijn ontwikkelen) en het helen van je eigen energiegebied.
 • Het vergroten van je emotionele intelligentie en de potentie van hooggevoeligheid herkennen en toepassen.
 • Je motivaties t.a.v. je doelstellingen verhelderen. Daadkrachtiger worden en inspiratie opdoen.
 • Creatief gebruik maken van dromen.
 • Vrijer zijn, jezelf beschermen tegen ongewenste invloeden (zowel werk als privé).
 • Bewuster en effectiever communiceren met jezelf en met anderen (zowel werk als privé).
 • Groeien in eigenwaarde en zelfrespect.
 • Je intuïtie praktisch toepassen (zowel werk als privé).

Dit is wat je kunt na het eerste jaar:

Na het eerste jaar ben je in staat om effectief je eigen energie in te zetten. Kun je veel subtieler waarnemen en tegelijkertijd jezelf veel beter beschermen. Je hebt mogelijkheden aangereikt gekregen om je intuïtie praktisch en constructief in te zetten zowel in je werk als in je persoonlijke leven. Je hebt inzicht gekregen in je sterke en kwetsbare kanten. Je hebt belangrijke stappen gezet in het groeien van je eigenwaarde. Je ervaart intuïtie steeds meer als een dagelijkse tool. Je ervaart in toenemende mate waarde van je intuïtie en mogelijk ook je hooggevoeligheid.

Tweede jaar - Advanced Intuïtie Practitioner

In het tweede leerjaar ben je toe aan meer specifieke kennis, uitgebreidere theorie en dieper werkende oefeningen die de intuïtieve waarneming verder vergroten.

Een belangrijk terugkerend thema is ruimte maken voor geluk. Leren afstemmen op je intuïtie betekent leren afstemmen op de kracht van het heden. Door het herkennen van negatieve programmeringen en angsten ten aanzien van gelukkig zijn, leer je meer te genieten van wie je bent, met wie je bent en van wat je doet.

Het lesgeld voor het tweede jaar bedraagt € 2750. In termijnen betalen kan ook en bedraag € 2900;

Bij de prijs inbegrepen:

 • 8 lesdagen 
 • 2 x extra online Q&A avonden (of meer indien gewenst)
 • Meerdere persoonlijke ondersteunende 1 op 1 gesprekken
 • Begeleiding bij integratie het geleerde in dagelijks leven (zowel privé als werk)
 • Bereikbaarheid docent tussendoor
 • Intervisie
 • Huiswerkbegeleiding en tweemaandelijkse evaluatie ivm persoonlijke doelen
 • Exclusief boeken van Carolina Bont, deze zijn te bestellen via bol.com of via het Centrum voor Effectieve Intuïtie.

Wat gaan we leren tijdens het tweede jaar?

 • Kijken naar de dynamiek van innerlijke ontwikkeling en hoe je deze voor jezelf en anderen toe kunt passen.
 • De zeven gebieden in de aura.
 • Inzicht in de werking van verschillende ego’s.
 • Verhoog je creativiteit: nieuwe kanten aan jezelf ontdekken en je mogelijkheden verruimen.
 • Flexibeler leren loslaten.
 • Karma: de wet van oorzaak en gevolg, “wijsheid heft karma op”.

Dit is wat je kunt na het tweede jaar:

Na dit jaar heb je kennis en verruimd bewustzijn van diepergaande thema’s in jezelf en de input en effect daarvan in je dagelijks leven. Door de vele alledaagse thema’s die aangereikt worden in dit tweede jaar, heb je veel meer zicht gekregen op jezelf, jouw functioneren. Je weet de dynamiek van jouw innerlijke ontwikkeling en bent steeds beter in staat daar adequaat op te reageren. In contact met de buitenwereld heb je geleerd hoe je je intuïtie op een constructieve manier kunt gaan inzetten. Je hebt je intuïtieve vaardigheden een stuk verder ontwikkeld en dat laat zich zien op alle gebieden in je leven.

Derde jaar - Lichaamsgericht Intuïtie Practitioner

In het eerste en tweede leerjaar van de opleiding leer je het contact met je lichaam te verbeteren. In het derde leerjaar wordt dit thema nader uitgewerkt door je lichaamsbewustzijn verder te vergroten. Je leert nieuwe vaardigheden om je intuïtie directer en duidelijker in je aura en lichaam waar te nemen. Op deze manier kun je de inzichten dieper tot je door laten dringen, waardoor je de invloed ervan vergroot.

Het lesgeld voor het derde jaar bedraagt € 2750. In termijnen betalen kan ook en bedraagt € 2900.

Bij de prijs inbegrepen:

 • 8 lesdagen 
 • 2 x extra online Q&A avonden (of meer indien gewenst)
 • Meerdere persoonlijke ondersteunende 1 op 1 gesprekken
 • Begeleiding bij integratie het geleerde in dagelijks leven (zowel privé als werk)
 • Bereikbaarheid docent tussendoor
 • Intervisie
 • Huiswerkbegeleiding en tweemaandelijkse evaluatie ivm persoonlijke doelen
 • Exclusief boeken van Carolina Bont, deze zijn te bestellen via bol.com of via het Centrum voor Effectieve Intuïtie.

Wat gaan we leren tijdens het derde jaar?

 • Inzicht in wisselwerking tussen aura, eigen lichaams¬beelden en je lichaam.
 • De fysieke realiteit spiritueel ervaren en spiritualiteit ervaren in de fysieke wereld.
 • Efficiënt leren omgaan met conflicten.
 • Evenwicht creëren in je aura voor vitaliteit en een optimaal levensritme.
 • De kracht van aanwezig zijn: geïnspireerd, mindful leven.
 • Doeltreffend je energie kunnen richten.
 • De samenhang tussen je lichaam en je geest leren kennen.

Dit is wat je kunt na het derde jaar:

Je lichaamsbewustzijn is sterk toegenomen en verbonden met je intuïtie. Je zelfbeeld is helder geworden en ook de impact daarvan op alle vlakken in je leven. Daardoor kun je intuïtie op een nog veel dagelijkser en directere manier toepassen. Je hebt geleerd in de meest uiteenlopende situaties in contact te kunnen blijven met je energie, bewustzijn hebben over jezelf, wat je nodig hebt en daarnaar te handelen. Dit in verdergaande dynamiek tussen jou en je omgeving. Je hebt geleerd verantwoordelijkheid te nemen voor en de kracht te gebruiken van je eigen energie en intuïtie. Je hebt een veel helderder beeld gekregen over “wie ben ik”. Je hebt geleerd spiritualiteit op heel aardse manier vorm te geven.

Vierde jaar - Professionalisatiejaar

Ook dit vierde leerjaar staat weer in het teken van je persoonlijke/intuïtieve ontwikkeling en om dit direct te verbinden met je dagelijkse realiteit. Door je intuïtie aan te scherpen, leer je dit nog veel specifieker toe te passen en te integreren in je dagelijks leven. Zowel privé als in je werk.

Na dit traject kun je in welke beroepsgroep dan ook je intuïtie en je eigen kwaliteiten vakkundiger inzetten. In het vierde leerjaar is er tevens de mogelijkheid om te kiezen voor de afstudeerrichting professioneel aurareader. Mocht je professioneel aurareader willen worden en iets meer tijd nodig hebben om dat niveau te bereiken, krijg je tot 1 jaar na de laatste dag voor bijdrage van € 250 de ruimte om readings ter supervisie in te sturen, 1 op 1 te bespreken en alsnog je diploma aurareader te behalen.

Het lesgeld voor het vierde jaar bedraagt € 2750. In termijnen betalen kan ook en bedraagt € 3100.

Bij de prijs inbegrepen:

 • 13 lesbijeenkomsten 
 • Persoonlijke ondersteunende gesprekken op aanvraag
 • Heel intensieve 1 op 1 begeleiding ivm de ingeleverde opdrachten.
 • Exclusief boeken van Carolina Bont, deze zijn te bestellen via bol.com of via het Centrum voor Effectieve Intuïtie.

Wat gaan we leren tijdens het vierde jaar?

 • Diepgaander de energetische dynamiek leren waarnemen en toepassen.
 • Taalgebruik: hoe verwoord ik mijn intuïtieve waarneming zo helder mogelijk?
 • Inzicht in de energetische werking van de meest uiteenlopende psychische toestanden en ervaringen.
 • Hoe jij je kan richten op de belangrijkste thema’s.
 • Persoonlijke houding en ontwikkeling.
 • Waar een professionele aurareading aan moet voldoen.
 • Waar de grens ligt tussen jouw professie en die van een arts, psycholoog of ander beroep uit het sociaal medische werkveld.
 • Leren hoe jij jouw intuïtie toe kan passen in diverse professionele settings.
 • Beroepshouding: ethiek, privacy, discretie, gedragscode voor readers en intuïtie practitioners.
 • Hoe je op professioneel niveau je intuïtie en waarnemend vermogen kan gebruiken als Aurareader of Intuïtie Practitioner.

Dit is wat je kunt na het vierde jaar:

Je hebt geleerd je intuïtie zo in te zetten dat je in staat bent om energie te lezen. Je kunt het geleerde praktisch en integer integreren in de eigen situatie en werkzaamheden. Je weet hoe je je intuïtieve kanaal zo zuiver mogelijk kunt houden. Je hebt inzicht in de energetische werking van de meest uiteenlopende psychische toestanden en ervaringen. Je hebt geleerd dit op heel praktische en down to earth manier toe te passen met alle respect voor de eigenheid van de ander. Wanneer je wilt kun je op professioneel niveau je intuïtie en waarnemend vermogen gaan gebruiken als Aurareader of Intuïtie Practitioner.

Wauw, wat gaaf! Een diploma

Wil jij graag afstuderen als professioneel aurareader en/of als professioneel intuïtie practitioner? Dan is het nodig dat je een ruim aantal readings (of casussen waarin blijk is gegeven van een heldere en krachtige manier van intuïtie toepassing) van professionele kwaliteit hebt gegeven volgens eisen van de docent. Ook dient jouw zelfevaluatie helder en krachtig te zijn en weet je hoe je opbouwend kritisch kunt zijn en blijven ten opzichte van je eigen functioneren. Je kunt een diploma met alleen Intuition Practitioner behalen of een diploma met Aurareader en Intuition Practitioner.

Beroepsorganisatie voor Aurareaders

Ter stimulans om de kwaliteit hoog te houden, is er de Beroepsvereniging voor Aurareaders, waar jij je na certificering bij kunt aansluiten. Door bijscholing en jaarlijkse herregistratie blijft het niveau van professioneel reader gewaarborgd. Lees hier meer over de Beroepsvereniging.

Data en tijdsinvestering
 • Start in mei 2024
 • 8 lesdagen online  van 10.00 tot 16.00 uur per studiejaar.
 • 1e jaar start 4 mei 2024 (de groep is live ONLINE, niet op locatie )
 • Lesdata: 4 mei, 8 juni, 7 september, 5 oktober, 16 november, 11 januari 2025, 15 februari, 15 maart
  • Tussentijds vinden studiegroepen plaats, waaraan per jaar 30 uur wordt besteed, exclusief de verslaglegging aan de docent.
  • Omdat we het belangrijk vinden dat alles wat we op de lesdag bieden en in beweging gebracht wordt, goed kan integreren in het dagelijkse leven, zijn er tussentijdse online Q & A avonden. Deze zijn ook online.
  • Buiten de lesdagen om is er de mogelijkheid om persoonlijke begeleiding te krijgen. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.
 • 2e jaar en 3e jaar zijn op dezelfde wijze opgezet als het eerste jaar.
 • 3e jaar: additioneel wordt er in totaal nog zo’n 20 uur aan studietijd besteed.
 • 4e jaar kent circa 42 lesuren en minimaal 68 uur studietijd in de vorm van readings, verslaglegging, intervisie en supervisie.
Toetsing
 • Bij de leerjaren 1-2-3-: Toetsing gebeurt na iedere lesdag d.m.v. de verslaglegging van persoonlijke en gezamenlijke opdrachten. Elk lesjaar wordt afgerond met een persoonlijk verslag en evaluatie.

 • In het professionalisatie (4e) jaar zijn er minimaal 10 toetsingsmomenten en meer als de student dit nodig heeft om het einddoel te behalen. Naar aanleiding van elke toetsingsmoment wordt aangeraden een supervisie gesprek te hebben, waarbij persoonlijke leerpunten worden doorgenomen. Dit is een verplicht onderdeel als men gecertificeerd wil worden bij de afsluiting van dit jaar.

Locatie

De lesdagen vinden plaats in het Centrum voor Effectieve Intuïtie in Haarlem en/of zijn online.

Lesgeld

Het lesgeld voor het eerste jaar bedraagt € 2900. In termijnen betalen kan ook en bedraag € 3100; 1 aanbetaling en 8 maandtermijnen die iedere keer per de 15e van de maand moeten worden voldaan.

Bij de prijs inbegrepen:

 • 8 lesdagen online
 • 2 x extra online Q&A (of meer indien gewenst)
 • 4 Persoonlijke ondersteunende 1 op 1  gesprekken
 • Bereikbaarheid docent tussendoor
 • Intervisie
 • Huiswerkbegeleiding
 • Inclusief Een nieuwe Werkelijkheid en Exclusief de overige boeken van Carolina Bont, deze zijn te bestellen via bol.com
Wat zeggen cursisten over de opleiding:

“Deze opleiding Intuïtie Practitioner zou standaard in het basisonderwijs moeten zitten, vind ik. Want hoe fijn is het om via hele praktische oefeningen te leren luisteren naar je eigen innerlijke wijsheid? Dat gun je toch iedereen? Om zo de juiste keuzes voor jezelf te kunnen maken op dagelijkse basis. Deze cursus heeft mij geholpen/ helpt mij om me krachtig te voelen in keuzes maken over stappen die ik wil zetten qua carrière, relaties en manier van leven. Het gaat over vorm geven aan persoonlijk leiderschap. Annette beveel ik daarbij van harte aan als docent. Ze weet je op praktische, respectvolle, doortastende en humorvolle wijze je door je eigen ontwikkeling te gidsen. Ik ben dankbaar dat ik deze opleiding volg en profiteer er elke dag van. En mijn kinderen en omgeving ook”.

- Marjoke de Grijs, adviseur leren en ontwikkelen, coach

“Waar ik voorheen mijn innerlijke stem dikwijls wegredeneerde, heb ik door de lessen van het Centrum voor Effectieve Intuïtie en de begeleiding juist leren vertrouwen op mijn intuïtie. Dat betekende voor mij vaak wel dat ik volledig uit mijn comfort zone moest gaan, omdat ik in het geheel niet (meer) gewend was dat innerlijk weten gewicht te geven. De realisatie dat beide (intuïtie en ratio) elkaar zo goed kunnen aanvullen, is voor mij een enorme verrijking, zowel persoonlijk als professioneel”.

- Wouter van Leij (wetenschapper)

“De opleiding heeft mijn leven veranderd, en daardoor ook het leven van de dierbare mensen om mij heen. Het chakra systeem is oer oud, diep wijs en veel omvattend, waardoor de zelfkennis enorm toeneemt. Tegelijkertijd reikt Annette veel oefeningen aan die de verandering en groei bevorderen die tijdens het aanschouwen van de chakra’s nodig blijken te zijn. Annette is zeer aanwezig met raad, individuele begeleiding, antwoorden op vragen, de juiste richting aangeven. Ze is zeer geduldig, zorgzaam, betrokken, en consequent. Ze verbindt zeer goed het Aardse met het Hemelse, om het zo te zeggen. Ik heb veel oude pijn losgelaten, innerlijke en uiterlijke conflicten opgelost, veel strijd met mezelf opgegeven, ben liefdevoller en zachter geworden, en tegelijkertijd sterker, meer stressbestendig, meer in staat om tegenslagen op te vangen. Mijn leven is harmonieuzer geworden, en in mijn werk en sociaal leven ben ik succesvoller geworden; in mijn huwelijk is meer rust ingetreden. Kan ik iedereen aanraden. Drie jaar lijkt in onze jachtige tijd lang, maar het loont, het is een investering voor het leven”.

- Donca Vianu (psychiater-psychotherapeute)

“Privé en in mijn werk heb ik veel profijt van de persoonlijke ontwikkeling die ik, door het stimuleren van mijn intuïtie, heb doorgemaakt. Als ik met studenten werk heb ik tegenwoordig vrij snel door waar het probleem ligt, bijvoorbeeld als ze iets niet snappen of nog niet doorhebben. Wanneer ik dat dan aangeef kijken ze me vaak perplex aan en begrijpen niet hoe ik dat kan weten. Door de opleiding ben ik meer op mezelf gaan vertrouwen en ben daardoor ook stressbestendiger geworden. Ik heb geleerd meer bij mezelf te blijven en mezelf niet kleiner te maken dan ik daadwerkelijk ben. Door de opleiding en de ontwikkeling die je daar doormaakt, wordt je je bewust dat er meer dimensies zijn waarin dingen spelen. Je gaat meer van het leven zien en ontdekt wat belangrijk en wat bijzaak voor je is. Ik focus me nu veel meer op mijn kwaliteiten en deel meer met anderen. Dat maakt mijn leven een stuk kleurrijker!

- Peter Smient (universitair docent)

Annette van den Berg

Het Centrum voor Effectieve Intuïtie is opgericht door Carolina Bont in 1985. Carolina is de grondlegger van de “Effectieve Intuïtie” Methode. In 2015 droeg Carolina het Centrum voor Effectieve Intuïtie over aan Annette van den Berg.

Annette van den Berg is hoofddocent, lifecoach en directeur van het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Ze heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring met groepsdynamische processen en het richting geven aan en ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling.

De 3- of 4-jarige opleiding aan het Centrum voor Effectieve Intuïtie is uniek in Nederland. Uniek vanwege de “Effectieve Intuïtie” methodiek en uniek omdat het centrum al 35 jaar mensen helpt bij het ontwikkelen van hun intuïtie.

Ja dit is de opleiding voor mij. Ik meld me direct aan!

Online Meet & Greet met Annette

Ze vertelt dan onder andere over de inhoud van de opleiding, waarom het zo krachtig werkt, voor wie het wel en voor wie het niet geschikt is. Je kunt je vragen stellen én ze geeft een korte bewustwordings-oefening.

Back To Top